Spaghetti med räkor, chili och vitlök

TINE GUTH LINSE
Ingredienser
4 portioner
- 400 g spaghetti av god kvalitet
- 300 g räkor, skalade (ca 1 kg oskalade)
- 1 dl god olivolja
- 3 finhackade vitlöksklyftor
- 1 färsk, skivad röd chili
- 200 g miniplommontomater
- 1/2 tsk salt
- nymald svartpeppar
- 1/2 citron, rivet skal och pressad juice
- 70 g rucolasallad
- 100 g parmesanost
Så här gör du
- Koka pastan i saltat vatten två minuter kortare än anvisningen på förpackningen.
- Under tiden pastan kokar, hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och chili tills vitlöken är mjuk men inte tar färg. Tillsätt tomater och låt steka i några minuter tills tomaterna är skrynkliga.
- Tillsätt salt och peppar. Tillsätt pressad citron och rivet citronskal (endast det gula) och ta bort från värmen.
- När pastan kokat klart, slå av pastavattnet och lägg spaghettin i stekpannan. Blanda väl. Tillsätt räkor, rucola och eventuellt mer rivet citronskal, salt och peppar. Rör om väl och servera genast med eventuellt med hyvlad parmesan.
1 kommentar om "Spaghetti med räkor, chili och vitlök
"

Du kanske även gillar
Populära recept
babeti
Mycket gott! Kommer absolut att göra det fler gånger!