Logga in här

Spaghetti carbonara – krämigt och gott recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 766 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 250 g spaghetti
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 2 ägg
  • 4 msk grädde
  • 75 g nyriven parmesanost
  • svartpeppar nymalen från kvarn

Så här gör du

  1. Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten.
  2. Strimla bacon och stek det under tiden.
  3. Knäck äggen i en skål. Blanda i grädde och riven parmesanost. Vispa så att blandningen blir pösig.
  4. Låt pastan rinna av i durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Blanda ner baconstrimlorna. Tillsätt äggblandningen lite i sänder under omrörning. Lägg upp i varma djupa tallrikar. Mal över rikligt med svartpeppar och servera med mer riven parmesan.