Logga in här

Spaghetti alla puttanesca

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 port
  • 500 g spagetti
  • 1,5 st stor gul lök
  • 3 st stora vitlöksklyftor
  • 4 st tomater
  • 1,5 dl små svarta oliver
  • 1 pkt sardeller i olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl stora kaprisbär, eller 1 dl små
  • parmesan
  • olivolja
  • persilja
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Salta rikligt och lägg ner spagettin.
  2. Hacka den gula löken samt vitlöksklyftorna fint. Gör detsamma med tomaterna, oliverna samt sardellerna (spara oljan som de ligger i). Hetta upp en stor stekpanna med lite olivolja och stek försiktigt lök och vitlök tills de börjar svettas. Tillsätt tomater, oliver och sardeller och fräs samman i någon minut på mellanvärme. Slå på de krossade tomaterna och kaprisbär delade på mitten och låt allt koka samman i någon minut.
  3. Sväng ihop den nykokta spagettin med pastasåsen och avsluta med rikligt med grovhackad persilja och grovriven parmesan. Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt eller den överblivna oljan från sardellburken. Servera genast.