Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spagettigratäng med smak av italien

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 280 g pasta, t ex spaghetti eller linguini
  • 1 burk ricottaost, 250 g
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 st ägg
  • 1 pkt babyspenat, 80 g
  • salt, peppar
  • smör, till formen
  • 2 tsk olivolja

Fyllning:

  • 1 st stor gul lök
  • 10 st champinjoner
  • 1 pkt skivat bacon
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 1 msk olivolja till fyllning

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
  2. Fyllningen. Skala och hacka löken. Skiva svampen. Strimla baconet, spara 2– 3 skivor till garnering. Dela tomaterna, spara några tomathalvor till garnering.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs i löken i 3 minuter. Tillsätt svamp och bacon och fräs 2– 3 minuter. Blanda i tomaterna och fräs cirka 1 minut.
  4. Blanda ricotta, crème fraiche och ägg i en bunke. Vänd ner grovhackad spenat. Salta och peppra ganska ordentligt. Vänd ner pastan.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hälften av pastablandningen i en smord ugnssäker form. Fördela över fyllningen. Lägg på resten av pastan.
  6. Garnera med det sparade baconet och tomathalvorna. Ringla över olivoljan. Sätt formen i mitten av ugnen och grädda i 30 minuter.