Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spagetti med tomat, sardeller och oliver

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Palo Roberto lagar spagetti på äkta italienskt vis tillsammans med en härlig kompott av läckra tillbehör.

Ingredienser

4 personer
  • 500 g spagetti
  • 12 sardeller
  • 500 g cocktailtomater eller körsbärstomater
  • 1 ⁄2 dl olivolja
  • 50 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 små torkade chili, hela
  • 1 ⁄2 dl olivolja
  • 50 g smör
  • 125 g urkärnade svarta oliver
  • 1-2 msk kapris
  • 2 msk finhackad persilja
  • Ev. salt

Så här gör du

  1. Finhacka sardellerna, skölj och dela tomaterna i halvor.
  2. Värm upp olivolja och smör i en kastrull. Lägg i sardeller, vitlöksklyftor och chili och låt dem fräsa långsamt i ca 5 minuter. Efter 2-3 minuter tas chilin upp och kastas.
  3. Tillsätt tomater, oliver och kapris och låt såsen puttra på svag värme i ca 20 minuter. Rör försiktigt så att tomaterna behåller lite av sin form som halvor. Smaka av och salta lite om det behövs. Vitlöksklyftorna tas upp och kastas.
  4. Koka spagettin al denne i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag.
  5. Blanda ner pastan i kastrullen med tomatsås. Blanda väl och servera pastan rykande het med den finhackade persiljan strödd över.