Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spagetti carbonara

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g spagetti
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 280 g bacon, skivat
  • 300 g körsbärstomater, eller små kvisttomater
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk honung

Garnering:

  • 1 dl bladpersilja, strimlad
  • 1 dl parmesanost, hyvlad
  • 2 krm svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  3. Fräs gul lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt vin och mini fraiche. Låt sjuda cirka 5 min. Smaka av med salt.
  4. Lägg bacon på en smord plåt, lägg en plåt över som press. Stek i ugnen cirka 15 minuter tills baconskivorna blivit krispiga. Lossa dem från plåten innan de kallnat.
  5. Lägg tomaterna på en plåt och blanda med salt och honung. Baka mitt i ugnen cirka 10 min.
  6. Blanda pastan med såsen och lägg upp på fat. Stick i baconskivorna och lägg på tomaterna. Garnera med persilja, parmesanost och svartpeppar.