Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spagetti alla puttanesca

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 280 g spagetti
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl kapris
  • 8 sardeller
  • 2 dl urkärnade italienska oliver
  • eventuellt salt och peppar

Till servering

  • cocktailtomater
  • hyvlad parmesan

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med vatten och salt i en gryta. Lägg i spaghettin när du börjar med såsen. Koka enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i durkslag. Spola den inte med vatten.
  2. Skala och dela vitlöksklyftorna på längden och dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i en djup stekpanna med olivolja tills vitlöken får färg. Ta upp vitlöken med en gaffel. Tillsätt kapris, sardeller och oliver. Låt fräsa i 1 minut. Salta och peppra.
  3. Tillsätt avrunnen pastan och låt det bli varmt. Servera meddelade cocktailtomater och flagad parmesan.