Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Souvlaki med ­fetaostpotatis


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner


Spett:


  • 600 g benfri lammstek

  • 3 msk olivolja
  • 
rivet skal och saft av 1/2 citron

  • 2 pressade vitlöksklyftor

  • 2 tsk oregano

  • 3 msk hackad dill

  • flingsalt
  • 
nymald peppar

  • grillspett


Potatissallad:


  • 1 kg färskpotatis
  • 
1 dl mandel

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 dl hackad dill

  • pressad saft av 1 citron
  • 
1 dl olivolja
  • 
flingsalt

  • nymald peppar

  • 1 röd chilifrukt

  • 150 g smulad fetaost
  • 
250 g cocktailtomater


Så här gör du

  1. Putsa och skär köttet i cirka 2 x 2 centimeter stora bitar.

  2. Blanda olivolja, citron, vitlök, ­oregano och dill. Vänd ner köttet och låt marinera minst 2 timmar.

  3. Trä upp köttet på spett. Grilla runtom över glöd. Salta och peppra.
  4. 
4 Gör salladen genom att tvätta ­potatisen och koka den mjuk i ­lättsaltat vatten. Låt kallna. Dela potatisen i grova bitar.

  5. Mixa mandel, vitlök, dill, citron, olivolja, salt och peppar.

  6. Blanda potatis och dressing.

  7. Kärna ur och strimla chilin. Vänd ner chili, fetaost och halverade ­tomater vid servering.