Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Southern Beaux Burger

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 hamburgare

Hamburgaren

  • 600 g grovmalen nötfärs med 20% fetthalt
  • 4 amerikansk, portionsförpackad ost

Cole slaw

  • 1/3 st vitkålshuvud
  • 1 st stor morot
  • 1 dl majonäs, Hellmans
  • 3 msk lag från inlagd smörgåsgurka
  • salt och svartpeppar

Pulled pork

  • 4 dl pulled pork, för recept se min gafflade gris

Så här gör du

  1. Sätt på grillen på högsta värme och forma snabbt fyra hamburgare av nötfärsen, platta inte ut eller hantera köttfärsen för mycket då smälter fettet och fastnar på händerna och luften trycks ur den grovmalna köttfärsen. Salta och peppra. Lägg på het grill 4 minuter på varje sida, sedan 2 minuter på varje sida för medium rare, 55 grader innertemperatur. Lägg på osten den sista minuten av grillningen. Tiden kan ju behöva justeras beroende på just din grill och hur du vill ha dina burgare. Smöra och grilla insidan på hamburgerbröden.
  2. Strimla kålen tunt med en osthyvel. Lägg den i ett durkslag och rör ned en blandning av två tsk salt och en tsk socker, låt stå i 5 minuter. Krama sedan försiktigt ur vätska ur kålen, skölj och låt torka på handduk. Blanda dressingen i en skål och rör ned kålen, salta och peppra efter smak.
  3. Montera med hamburgaren i botten, därefter ett rejält lager med cole slaw, tryck på ca en dl pulled port och sätt på locket.