Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sour cream kaka med smaskig choklad och hasselnötsfyllning

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 Portioner
  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl turkisk yoghurt eller gräddfil

  • 3 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Fyllningen

  • 0,5 dl Rörsocker
  • 2 msk Kakao
  • 100 g Grovhackade mörk choklad
  • 1 rivet skal av en apelsin
  • 100 g Hackade hasselnötter eller mandlar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa springformen.
  2. Vispa smör och socker. Knäck i ett ägg i taget och vispa. Häll ner yoghurt/gräddfilen.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna till kakan. Vänd ner det i ägg- och smörsmeten.
  4. Fyllningen: Blanda ihop hackade nötter, hackad choklad, kakao, rörsocker och apelsinskal.
  5. Häll hälften av smeten i formen, sen lägger du på all fyllning och där efter ett lager av resten utav smeten.
  6. Grädda lågt i ugnen cirka 45 minuter eller tills kakan känns torr i mitten. Låt den svalna innan du skär i den och servera med vaniljglass eller vispad grädde! Supergod i flera dagar efter!!!!