Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötsur kyckling

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 30 g färsk ingefära
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 20 cm purjolök
  • 2 morötter
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 1/3 färsk ananas
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 ,5 dl risvin
  • 1 ,5 dl risvinäger
  • 0 ,5 dl japansk soja
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk + 2 msk tamarindpasta
  • 1 msk honung
  • svartpeppar
  • salt
  • ris till servering

Så här gör du

  1. Börja med att skala och hacka ingefäran och vitlöken fint.
  2. Skiva purjolöken tunt, samma med morötterna och tärna paprikan.
  3. Skala och skär ner ananasen i fina tärningar.
  4. Ta fram en vid stekpanna och värm på all vätska tillsammans med sockret, blanda hela tiden så det löser sig.
  5. Tillsätt ingefära och vitlök till såsen och låt det sjuda ihop till en lite tjockare sås, det ska koka ner till ca halva mängden.
  6. Ta fram kycklingen, skär ner den i bitar, lägg den i en skål och blanda noga med honung och 2 msk
  7. tamarindpasta, salt och svartpeppar. Om du har tid kan du gärna låta allt stå i någon timma. Stek i en egen stekpanna med matolja tills kycklingen är genomlagad.
  8. Tillsätt ananas, purjolök, morot, paprika och tomat till den sötsura såsen och låt koka samman tills
  9. grönsakerna börjar bli lite mjuka, avsluta med att röra ner 1,5-2 msk tamarindpasta. Smaka av med salt och servera allt med ris.