Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötsur chilikyckling med stekt ris

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 röd chili
  • 2 msk srirachasås
  • 1 msk socker
  • 2 msk vinäger
  • 4 dl kokt ris
  • 100 g salladslök
  • 1 morot
  • 1 koriander
  • neutralolja

Så här gör du

  1. Börja med att koka riset.
  2. Skala och skär ner morot, chili och salladslök i mindre bitar. Skär det visa på löken lite grövre och finstrimla det gröna och spara vid sidan.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar, tärningar eller strimlor spelar ingen roll.
  4. Stek sedan kycklingen i en het stekpanna med olja i en minut, tillsätt sedan grönsakerna. När de mjuknat och fått färg slå på vinäger, socker och srirachasåsen. Låt de koka ihop i ca två minuter, slå sedan på det kokta riset och blanda väl.
  5. Lägg upp på tallriken och toppa med strimlad grön salladslök och koriander.