Sötpotatissoppa med fetaostströssel

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
4 portioner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 700 g sötpotatis
- 2 tsk curry
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 1 msk rapsolja
- 2 hönsbuljongtärningar
- 1 l vatten, cirka
Fetaostströssel
- 150 g fetaost
- 1/4 tsk chiliflingor
- 1 tsk plockade timjanblad
Till servering
- 4 tortillabröd
- 1 msk olivolja
Så här gör du
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovhacka sötpotatis.
- Fräs löken, vitlöken och kryddorna i oljan, cirka 3 minuter. Tillsätt potatisen och de smulade buljongtärningarna, fräs i cirka 5 minuter, rör om då och då.
- Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud under lock i cirka 25 minuter tills potatisen är helt mjuk.
- Finfördela soppan i matberedare eller med stavmixer och späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Låt svalna och kyl soppan.
- Smula fetaosten och blanda den med chiliflingor och timjanblad.
- Sätt ugnen på grill 250 grader. Klipp tortillabröden i snibbar. Pensla med oljan och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen till tortillasnibbarna får fin färg, i cirka 3 minuter.
- Servera soppan med fetaostströssel och tortillasnibbar.

Du kanske även gillar
Populära recept