Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatissoppa med basilika- och vitlöksmarinerade räkor samt fröscones

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Soppa

  • 2 st stora sötpotatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk timjan
  • 1 god kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 nypa salt o peppar

Räkor

  • 500 g skalade räkor
  • 1 dl god olivolja
  • 1 färsk basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 nypa salt

Scones

  • 5 dl vetemjöl
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl flytande margarin
  • 3 dl filmjölk el naturell yoghurt

Så här gör du

  1. Skiva potatis och lök och lägg på en plåt, salta och peppra samt skvätt över lite olivolja och timjan. Ugnsstek på 200 grader till de är helt mjuka. Lägg över lök o potatis i en gryta och häll på buljong och grädde, mixa med mixerstav. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  2. Mixa oljan med basilikan o vitlöken, smaka av med salt och blanda med räkorna. Om du använder räkor som varit frusna så se till att krama ut överflödigt vatten innan
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Rör ner margarin och fil/yoghurt. Tryck snabbt ihop till en deg som delas i 12 bitar som rullas runda eller önskad form. Tryck ner några frön ovanpå. Baka av i ugnen i 10 min. Lycka till!