Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatissoppa á la Ewvvs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Sötpotatissoppa med sting. Serverad med getostkräm, bacon, crème fraîche och bröd

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Sötpotatis
  • 2 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Röd chili
  • 1 msk Olivolja
  • 0,5 st Ingefära färsk
  • 5 Timjan kvistar
  • 1 l Grönsaksbuljong
  • Salt och peppar

Dressing:

  • Olivolja mild
  • Limejuice
  • 1 pkt Knorr Örtagårdsmix

Getostkräm :

  • 150 g Getost
  • 0,5 dl Créme fraiche
  • Olivolja
  • Salt

Tillbehör:

  • 1 pkt Bacontärningar
  • Crème fraîche
  • Bröd

Så här gör du

  1. Skala sötpotatisen, lök och vitlök och skär i tärningar. Putsa chilin, skär upp den på längden, gröp ur kärnorna och hacka den fint.
  2. Hetta upp oljan. Stek i en panna sötpotatis och timjan. Lägg i en annan panna lök, vitlök, chili och ingefära och stek så att de får en glasig yta. Fortsätt att bryna lätt. Lägg ihop innehållet av båda stekpannor.
  3. Häll på kycklingbuljongen och koka sötpotatisen i ca 15 minuter, så att den blir mjuk. Ta bort timjan. Mosa alltihop och smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt med lite crème fraîche om soppan blir allt för stark.
  4. Dressing: Blanda ihop olivolja, örter, salt, peppar och några droppar limejuice.
  5. Getostkräm: Ta av skalet av getosten. Lägg i getost, crème fraîche och några droppar olivolja i en bunke och mixa till en slät konsistens. Smaka av med salt.
  6. Tillbehör: Stek bacontärningarna och lägg upp crème fraîche i en skål. Ta fram smör och skär upp bröd.
  7. Lägg upp soppa i skål och toppa med bacon, getostkräm, en klick crème fraîche och lite dressing.
  8. Servera och njut!