Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatispommes med primörer, mizuna och rödbetshummus

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatispommes

  • 1 sötpotatis
  • 5 dl olja till fritering
  • salt

Supersallad

  • 70 g mizunasallad eller rucola
  • 100 g rödkål
  • 2 msk torkade mullbär
  • 1 msk goijibär
  • 1 dl björnbär
  • 1 dl hallon
  • 1 dl rostade nötter och pumpakärnor, rostade i en torr stekpanna

Rödbetshummus

  • 3 kokta rödbetor
  • 1 paket kikärtor 400 g
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk tahini eller mandelsmör
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, malen

Honungsbalsamico

  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk honung

Primörer

  • morötter
  • rädisor

Så här gör du

  1. Sötpotatispommes: Tvätta, torka och skär potatisen i centimetertjocka strimlor.
  2. Värm oljan till 160-170 grader och fritera lite i taget.
  3. Vänd upp på ett bakplåtspapper och strö över salt.
  4. Supersallad: Lägg upp salladen på ett fat, strimla rödkålen och blanda i. Lägg över resten av ingredienserna.
  5. Rödbetshummus: Mixa alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.
  6. Honungsbalsamico: Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  7. Primörer: Servera primörerna som tillbehör.
  8. Servering: Lägg upp sötpotatispommes, supersallad, primörer och rödbetshummus och servera med honungsbalsamico.