Sötpotatisplättar med fetaostsås – recept

Foto: Martin Cederblad
Ingredienser
4 portioner
- 2 sötpotatisar
- 4 ägg
- 1 msk fiberhusk
- salt
- peppar
- olivolja
Fetaostsås
- 1 dl cream cheese
- 1 dl crème fraiche
- 100 g fetaost
- olivolja
- salt peppar
Tillbehör
- 150 g blandad sallad
- 100 g rödkål, riven
- 1 citron
- olivolja
- salt
- peppar
Så här gör du
- Skala och riv sötpotatisen grovt. Blanda med uppvispat ägg och fiberhusk. Krydda med salt och peppar. Provstek gärna en liten plätt och kolla kryddningen.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek plättarna gyllenbruna på bägge sidor. Var försiktig med värmen för sötpotatis bränner lätt.
- Håll dem gärna varma i ugnen medan du steker klart alla plättar.
- Fetaostsås: Stavmixa ihop cream cheese, crème fraiche och fetaost till en slät konsistens och smaka av med olivolja, salt och peppar. Servera såsen kall.
- Servera plättarna på salladsbädd med strimlad rödkål som kryddats med några droppar citron, olivolja, salt och peppar. Servera såsen vid sidan.

Du kanske även gillar
Populära recept