Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatispizza med picklad lök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

16 bitar

Botten

  • 25 g jäst
  • 1 1/2 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl vetemjöl, cirka

Fyllning

  • 1 rödlök
  • pressad saft av 1 citron
  • 1 msk agavesirap
  • 200 g sötpotatis, cirka
  • 2 dl tomatsås
  • 2 mozzarella
  • 2 krm chiliflakes
  • flingsalt
  • 1 1/2 dl svarta oliver
  • 4 msk olivolja
  • rucola

Så här gör du

  1. Botten: Smula jästen i en bunke och rör ut i det ljumma vattnet. Blanda i socker, salt och olivolja. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  2. Låt jäsa under duk cirka 1 timme. Under tiden: Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda citronsaft och agavesirap. Vänd ner löken. Låt marinera minst 30 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
  3. Skala sötpotatisen. Hyvla den tunt, helst på mandolin.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela i två delar och kavla ut till pizzor. Lägg pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  6. Ta ut och toppa med den picklade löken och rucola.
2 kommentarer om "Sötpotatispizza med picklad lök"
  • Tim Sollén
    Tim Sollén

    Det heter syltad eller inlagd, ”picklad” är bara svengelska.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Tim Sollén

      Hej,
      Och tack för din kommentar. Ordet ”picklad” har bit för bit tagit sig in i matsammanhang och används numer ganska frekvent när man pratar om inlagda eller syltade grönsaker av olika slag.
      Med vänlig hälsning, Mitt kök-redaktionen