Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatisnachos med svarta bönor, paprikacréme & limeyoghurt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Dessa hemmagjorda sötpotatisnachosen får varje hemmakväll till att bli något extra. De toppas med svarta bönor och smält ost. Doppas eller rörs samman med paprikacréme & limeyoghurt. Enkelt och hur gott som helst! På www.aliciaskokbok.se finns fler bilder och mer inspiration.

Ingredienser

3 portioner

Sötpotatisnachos

  • 3-4 st Sötpotatisar
  • 1 msk Olja
  • 400 g Svarta bönor
  • 2 dl Riven ost
  • Salt & peppar

Paprikacréme

  • 1 burk Grillade paprikor
  • 200 g Philadelphiaost
  • Salt & peppar

Limeyoghurt

  • 1 dl Turkisk yoghurt
  • 1 st Lime, enbart zest
  • 1 tsk Flytande honung
  • Salt & peppar

Så här gör du

  1. Sötpotatisnachos: Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen i grövre strips och lägg dem i en bunke. Massera in olja, salt och peppar i potatisen. Förbered 2 plåtar med bakplåtspapper och fördela ut potatisen så att de ligger en och en på pappret. Börja med att ugnsbaka dem i 15-20 minuter. Ta ut plåtarna och vänd försiktigt på varje potatis. Sätt tillbaka plåten i ugnen och ugnsbaka i 10-15 minuter till eller tills de blivit gyllene och fått en krispig yta och mjukt inre. När potatisen har fått den färg du önskat ta ut plåtarna och sprid ut svarta bönor ovanpå potatisen. Toppa med riven ost. Sätt tillbaka plåtarna i ugnen i cirka 5 minuter eller tills osten har smält. Under tiden potatisen är i ugnen kan du göra såserna.
  2. Paprikacréme: Häll av vätskan som den grillade paprikan ligger i. Lägg paprikan i en mixer tillsammans med philadelphiaost. Mixa det slätt och smaka av med salt och peppar.
  3. Limeyoghurt: Blanda yoghurten med limeskal och honung. Smaka av med salt och peppar.
  4. SERVERA DIN SÖTPOTATISNACHOS SÅ HÄR: Lägg upp potatisen och bönorna på ett fat och ringla över såserna och toppa med färska limeklyftor samt hackad salladslök (valfritt).