Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatisgryta med chipotle och aubergine

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 sötpotatisar
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergin
  • smör till stekning
  • salt
  • svart- eller vitpeppar, malen
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk kokosmjölk, cirka 400 g
  • ½ dl chipotlepasta
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 röd chili
  • 1 dl jordnötter

Att strö över

  • Eventuellt koriander eller persilja

Så här gör du

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär auberginen i bitar.
  2. Fräs i omgångar sötpotatisen i smör i stekpanna eller gryta. Stek löken och paprikan. Fräs auberginen, salta och peppra och lägg bitarna åt sidan.
  3. Lägg sötpotatisen, löken och paprikan i grytan. Lägg i vitlöken. Häll i kokosmjölken, chipotlepastan och krydda med kajennpeppar. Skiva chilin och lägg i.
  4. Koka upp grytan och låt den sjuda tills sötpotatisen mjuknat något, det tar cirka 10-15 minuter. Rör om några gånger emellanåt.
  5. Lägg i auberginbitarna, strö över jordnötter och eventuellt koriander eller persilja.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.