Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatisbrownie med pekannötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 bitar

Sötpotatisbrownie

  • 1 ½ dl neutral matolja, till exempel rapsolja eller solrosolja
  • 1 ¼ dl stevia eller sötströ
  • 1 ¼ dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • 185 g sötpotatis, skalad och finriven
  • 100 g mörk choklad, sockerfri, grovt hackad
  • 1 dl grovt hackade pekannötter

Att lägga på

  • 2 dl hela pekannötter

Att ringla över

  • 50 g mörk choklad, sockerfri

Tillbehör

  • lättvispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en form, cirka 22 × 22 centimeter.
  3. Blanda ihop matolja, stevia eller sötströ, kakao, vanilj­ pulver, bakpulver, bikarbonat, mandelmjöl och ägg i en bunke med elvisp.
  4. Vänd sist i sötpotatis, choklad och hackade pekannötter.
  5. Häll upp smeten i formen, lägg på de hela pekan­nötterna i rader.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna.
  7. Hacka chokladen och smält den i mikron. Ringla chokladen över kakan.
  8. Skär upp kakan i bitar och servera med lättvispad grädde.