Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatisbakad lax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 56 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 portionsbitar laxfilé à 150 g
  • flingsalt
  • 200 g sötpotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 ⁄2 dl hackad koriander
  • 1 ⁄2 krm cayennepeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt.
  2. Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida. Blanda creme fraiche, ingefära, limeskal, koriander och cayennepeppar. Krydda med salt.
  3. Klicka potatissmeten på laxen. Baka i mitten av ugnen tills toppingen har vacker färg och laxen knappt är genomstekt, 12–15 minuter.
1 kommentar om "Sötpotatisbakad lax"
  • Quad-Trollet
    Quad-Trollet

    Gott men sötpotatisen hinner ju inte bli klar på 12-15 minuter…i