Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatis-pommes frites – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 359 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g sötpotatis, skalad och skivad i stavar
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • neutral olja att fritera i
  • flingsalt

Pommes frites i ugn

  • 3 msk olivolja
  • 2 nypor flingsalt
  • 1 msk skalat sesamfrö
  • 8 stora sötpotatisar

Så här gör du

  1. Skala och skiva potatisen i stavar. Lägg den i vattenbad och låt dra i en timme.
  2. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och torka av den med en kökshandduk.
  3. Värm oljan till 150 grader, lägg i potatisen och fritera i 4-5 minuter.
  4. Ta upp och låt torka. Lägg potatisen i en burk och håll över majsstärkelse. Blanda runt.
  5. Fritera igen i 180 grader tills potatisen blivit krispig. Krydda med flingsalt. Klart!
  6. Pommes frites i ugnen: Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Strössla flingsalt och sesamfrön över sötpotatisen.
  8. Baka i mitten av ugnen i 25–30 minuter. rör om försiktigt när hälften av tiden gått. För extra krispiga frites, ändra till grilleffekt de sista minuterarna och ställ plåten högt upp i ugnen.
  9. Servera varma och låt gästerna dippa fritesen i vitlöksmayon.