Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sotad sesam och nori Salmalax på en bädd av avokado och mango

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Salmalax
  • 1 st mango
  • 1 st avokado mogen
  • 1 koriander
  • 4 st endiveblad
  • 1-2 dl furikake
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 dl tamarisoja
  • 1 st citron saften av
  • 1 st vitlöksklyta
  • 1 st Piri Piri Chili

Så här gör du

  1. Krossa vitlök och chili i en mortel, tillsätt Tamari eller soja och tillsätt citronsaft efter smak. Den bör ha en tydlig citrussmak med inslag av chili och vitlök och en sälta som inte tar över helt. Sätt in kylen medan du förbereder resten.
  2. Skär avokado och mango i små bitar, typ träningar. Blanda ihop i en skål och tillsätt finhackad koriander.
  3. Häll Furikake blandningen på en tallrik och rulla laxen så att den är täckt på alla sidor.
  4. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja och bryn laxen i pannan, inte mer än några sekunder på varje sida – den ska fortfarande vara rå på insidan!
  5. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor, försiktigt så att den inte faller sönder (så mör är den!!).
  6. Skölj endive bladen och lägg på en tallrik. Lägg mango och avokado-blandingen i bladen och toppa med några skivor lax. Med hjälp av en sked, tillsätt tamaridressingen och toppa med några korianderblad.