Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sotad sashimi

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det går utmärkt att använda olika fiskar och skaldjur till sashimi, som lax, tonfisk, pilgrimsmusslor, kräfta, räka och hälleflundra. Välj det som ser finast ut för dagen och betingar ett rimligt pris.

Ingredienser

4 person(er)
  • 75 g rå fisk, eller skaldjur per person
  • japansk soja
  • 1 st citrongräs, liten bit, krossat
  • koriander, grovhackad
  • vitlöksklyfta, hackad

Så här gör du

  1. Skär fisken/skaldjuren i strimlor, 2 cm tjocka.
  2. Om du har vanliga gjutjärnsplattor på spisen kan du sota fisken direkt på dem utan att använda stekpanna. Sätt på en platta på högsta värme och låt den bli röd. Sota fisken/skaldjuren runt om direkt på spisens platta på full fräs ett par sekunder på var sida. Alternativt kan man hetta upp en gjutjärnsstekpanna så mycket det går och sota fisken i den.
  3. Lägg fisken och skaldjuren tätt tillsammans i en form. Täck med japansk soya (Kikkoman är mycket bra) och smaksätt med lite krossat citrongräs, grovhackad koriander samt lite vitlök. Låt ligga i lagen och ”grava” cirka 3 timmar (ej för länge för då blir fisken för hård).
  4. Skär sashimin i tunna skivor och servera med valfria tillbehör som till exempel sushiris, wasabi och picklad ingefära.
Du kanske även gillar