Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sotad sashimi

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Sotad sashimi
Leif Jacobsson

Ingredienser

4 person(er)
  • 75 g rå fisk, eller skaldjur per person
  • japansk soja
  • 1 st citrongräs, liten bit, krossat
  • koriander, grovhackad
  • vitlöksklyfta, hackad

Så här gör du

  1. Skär fisken/skaldjuren i strimlor, 2 cm tjocka.
  2. Om du har vanliga gjutjärnsplattor på spisen kan du sota fisken direkt på dem utan att använda stekpanna. Sätt på en platta på högsta värme och låt den bli röd. Sota fisken/skaldjuren runt om direkt på spisens platta på full fräs ett par sekunder på var sida. Alternativt kan man hetta upp en gjutjärnsstekpanna så mycket det går och sota fisken i den.
  3. Lägg fisken och skaldjuren tätt tillsammans i en form. Täck med japansk soya (Kikkoman är mycket bra) och smaksätt med lite krossat citrongräs, grovhackad koriander samt lite vitlök. Låt ligga i lagen och ”grava” cirka 3 timmar (ej för länge för då blir fisken för hård).
  4. Skär sashimin i tunna skivor och servera med valfria tillbehör som till exempel sushiris, wasabi och picklad ingefära.
Du kanske även gillar