Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sotad lax med avokadosallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 4 laxfiléer med skinn på
  • 3 msk olivolja eller smält smör

Gräslöksdressing

  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
  • 1 gräslök, klippt
  • havssalt
  • svartpeppar

Avokadosallad

  • 1 huvud romansallad, bladen separerade
  • 6 rädisor, tunt skivade
  • 2 stora avokado, skivade 6 vårlökar, fint skivade

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på grillfunktion, maximal värme.
  2. Blanda paprika, chilipulver, kajennpeppar och vitlökspulver i en skål. Gnid in laxfilén med olivolja eller smält smör och doppa sedan laxen i kryddblandningen.
  3. Placera laxen på ett grillgaller och rosta i grillen i cirka 10 minuter, tills toppen har mörknat och fisken är helt tillagad.
  4. Medan fisken tillagas, mixa ingredienserna till dressingen med en stavmixer tills den är slät. Krydda med havssalt och svartpeppar efter smak.
  5. Bryt och skär alla grönsaker och lägg på ett stort serveringsfat, romansallad, rädisor, avokado och vårlök. Avsluta med att lägga ut laxen och toppa med dressingen.