Soppa på rostad majs och vitt vin

ELLINOR HALL
Ingredienser
- 600 g majskorn (4-5 dl)
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk olja
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vitt vin
- 1 liter grönsaksbuljong
- timjan
- salt
- 1 dl rostade pumpakärnor
- 2 msk olivolja
Så här gör du
- Fräs majs och lök i olja ca fyra minuter.
- Häll på grädde och vin, låt puttra några minuter på svag värme. Häll på buljong. Strö över lite timjan. Sjud 15-20 minuter.
- Mixa soppan. Den behöver inte bli slät. Häll tillbaka den i kastrullen och värm. Smaka av med salt.
- Häll upp soppan, strö över pumpakärnor och droppa på lite olivolja och servera.

Du kanske även gillar
Populära recept