Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Soppa på rostad majs och vitt vin

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

  • 600 g majskorn (4-5 dl)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olja
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • timjan
  • salt
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Fräs majs och lök i olja ca fyra minuter.
  2. Häll på grädde och vin, låt puttra några minuter på svag värme. Häll på buljong. Strö över lite timjan. Sjud 15-20 minuter.
  3. Mixa soppan. Den behöver inte bli slät. Häll tillbaka den i kastrullen och värm. Smaka av med salt.
  4. Häll upp soppan, strö över pumpakärnor och droppa på lite olivolja och servera.