Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Soppa på grönkål och bladspenat


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

  • 1 liter grönsaksbuljong

  • 200 g strimlad grönkål

  • ett par nävar färsk bladspenat eller 200 g fryst och tinad spenat

  • 1 gul lök

  • 2 msk smör
  • 
2 msk kokosolja
  • 
ett paket bacon

  • 2 dl crème fraiche, ev riven pepparrot

  • salt, peppar


Så här gör du

  1. Finhacka löken och fräs det i smör och kokosolja utan att det tar färg.

  2. Grovhacka grönkål och bladspenat och låt det fräsa med i kastrullen utan att ta färg. Häll på buljongen, sänk värmen, sätt på ett lock och koka soppan i 20 minuter.

  3. Tag kastrullen av värmen, ställ gärna ned den i diskhon och mixa soppan slät med hjälp av stavmixer direkt i kastrullen.

  4. Smaka av med salt och peppar.

  5. Strimla och knaperstek bacon och servera en msk var i varje tallrik tillsammans med crème fraiche som smaksatts med fint riven pepparrot.

  6. Gillar du inte crème fraiche så byt ut "klicken" mot cream cheese i stället. Det blir också väldigt gott!