Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vitkål
ssoppa – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 2 gula lökar

  • 1 spetskål eller vanlig vitkål (ett huvud)
  • en ordentlig bit
 smör eller kokosfett att steka i

  • 500-600 g färs

  • 3-4 msk tomatpuré

  • salt och peppar

  • 7 dl vatten

  • 2 dl vispgrädde/kokosmjölk

  • lite vit balsamvinäger
  • 
några basilikablad


Så här gör du

  1. Skär löken och vitkålen i tunna skivor.

  2. Fräs i smör eller kokosfett så att det blir mjukt men inte tar färg. Lägg över det stekta i en rymlig kastrull.
  3. 
Fräs färsen i smör eller kokosfett och krydda med tomatpuré, salt och peppar.

  4. Lägg över färsen i kastrullen och tillsätt vatten och grädden/kokosmjölken och låt det bli varmt. Smaka av med balsamvinäger och lite mer salt och peppar om det behövs.

  5. Dekorera soppan med hackad basilika och servera.
1 kommentar om "Vitkål
ssoppa – recept"