Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Soppa med kål och kycklingfrikadeller

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kycklingfärs som långsamt får puttra i lant- eller hönsbuljong blir helt ljuvligt mustig och smakrik.

Ingredienser

1 portion
  • 100 g kycklingfärs
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 g spetskål
  • 50 g savojkål
  • 4 dl höns- eller lantbuljong
  • 2 msk surkål

Så här gör du

  1. Smaksätt färsen med salt och peppar och rulla små bollar av den.
  2. Strimla kålen.
  3. Koka upp buljongen och sjud kycklingfärsbollarna och kålen långsamt i cirka 10 minuter.
  4. Rör ner surkål precis före servering.