Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sommartårta med banan och vinbär

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Tårtbotten

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokande vatten

Fyllning

  • 2 bananer
  • 3 dl röda vinbär
  • 4 msk strösocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Så här gör du

  1. Tårtbotten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt det kokande vattnet under omrörning.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan i 200° i ca 30 minuter.
  3. Låt svalna och dela kakan i bottnar.
  4. Fyllning: Ta undan några fina klasar vinbär till garnering. Mosa bananerna tillsammans med vinbären och sockret.
  5. Vispa grädden med vaniljsockret.
  6. Bred ut banan- och vinbärsmoset mellan bottnarna.
  7. Täck tårtan med grädden och dekorera med vinbären.