Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlova – recept på klassisk marängtårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 243 st har redan röstat

Ingredienser

1 tårta
  • 6 ägg (rumstempererade)
  • 3 1/2 dl socker
  • 
1 liten nypa salt
  • 2 tsk majsena (majsmjöl)
  • 1 tsk ljus vinäger

  • 5 dl vispgrädde
  • 
frukt och bär efter smak och tillgång


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggulorna från vitorna. Det får inte komma minsta gnutta gula i äggvitorna, då stelnar de inte.

  2. Vispa vitorna till ett tjockt, hårt skum. Vispa i sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Vispa till sist i saltet, majsenamjölet och vinägern.

  3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme. Ta ut och svalna.

  4. Lägg försiktigt upp marängen på ett fat och klicka på vispad grädde och dekorera med färska bär. Klart!