Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sommarpavlova


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 58 st har redan röstat

Det här är en seg och härlig marängtårta. En klassisk pavlova görs med grädde, jordgubbar, kiwi och passionsfrukt. Här gör vi vår egen sommarvariant.

Ingredienser

1 tårta
  • 
6 rumstempererade ägg

  • 3 1/2 dl socker
  • 
1 liten nypa salt
  • 
2 tsk majsena (majsmjöl)
  • 
1 tsk ljus vinäger

  • 5 dl vispgrädde
  • 
frukt och bär efter smak och tillgång


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggulorna från vitorna. Det får inte komma minsta gnutta gula i äggvitorna, då stelnar de inte.

  2. Vispa vitorna till ett tjockt, hårt skum. Vispa i sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Vispa till sist i saltet, majsenamjölet och vinägern.

  3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme. Ta ut och svalna.

  4. Lägg försiktigt upp marängen på ett fat och klicka på vispad grädde och dekorera med färska bär.