Sommarkyckling med nektariner

Foto Ove Lindfors
Ingredienser
8 bufféportioner
- 1,2 kg kycklingbröstfilé
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Marinad
- 1 ekologisk citron, skalet
- 3 msk pressad citron
- 1 1/2 dl olivolja
- 2 tsk flytande honung
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 2 salladslökar, strimlade
- 1/2 röd chili, strimlad
- 2 msk hackad färsk rosmarin
- 2 tsk lätt mortlad rosépeppar
- 2 tsk lätt mortlade korianderfrön
- salt
- svartpeppar
Garnering
- 2 pkt knaperstekt bacon á 140 g, strimlat
- nektariner eller persikor
- chili, strimlad
- salladslök
Så här gör du
- Marinad: Skala av det yttersta gula skalet på citronen med en potatisskalare. Strimla tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden och krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på 150 grader.
- Putsa kycklingfiléerna och dela dem på längden. Bryn hastigt i olivolja, krydda med salt och peppar. Lägg över på en bakpappersklädd plåt och stick in en termometer i tjockaste delen.
- Efterstek i mitten av ugnen tills termometern visar 72 grader. Låt svalna.
- Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt marinera några timmar i kylen, eller över natten. Vänd runt ett par gånger under tiden.
- Lägg över kyckling och marinad på ett fat. Strö över knaperstekt bacon. Garnerna med klyftad nektarin, skivad chili och strimlad salladslök.

Du kanske även gillar
Populära recept