Logga in här

Sommarkyckling med nektariner

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1,2 kg kycklingbröstfilé
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Marinad

  • 1 ekologisk citron, skalet
  • 3 msk pressad citron
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1/2 röd chili, strimlad
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 tsk lätt mortlad rosépeppar
  • 2 tsk lätt mortlade korianderfrön
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 2 pkt knaperstekt bacon á 140 g, strimlat
  • nektariner eller persikor
  • chili, strimlad
  • salladslök

Så här gör du

  1. Marinad: Skala av det yttersta gula skalet på citronen med en potatisskalare. Strimla tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden och krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa kycklingfiléerna och dela dem på längden. Bryn hastigt i olivolja, krydda med salt och peppar. Lägg över på en bakpappersklädd plåt och stick in en termometer i tjockaste delen.
  3. Efterstek i mitten av ugnen tills termometern visar 72 grader. Låt svalna.
  4. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt marinera några timmar i kylen, eller över natten. Vänd runt ett par gånger under tiden.
  5. Lägg över kyckling och marinad på ett fat. Strö över knaperstekt bacon. Garnerna med klyftad nektarin, skivad chili och strimlad salladslök.