Solrosfrökex

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
26 stycken
- 1 1/2 dl solrosfrön
- 1/2 dl sesamfrön
- 1 3/4 dl mandelmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 1 msk lättströ eller sötströ
- 1/2 tsk sötströ
- 1 krm salt
- 2 1/2 dl vatten
- 1 tsk flingsalt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 155 grader.
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.
- Tillsätt vatten, rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla ett par minuter.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Lägg det på en plåt och dra bort det översta bakplåtspapperet, strö över flingsalt. Skåra upp fyrkantiga kex med en vass kniv.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter, tills den torkat. Titta till bröden mot slutet. Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Låt kexen svalna och ta bort det från bakplåtspappret, bryt i bitar. Förvara i lufttät burk.

Du kanske även gillar
Populära recept