Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Solrosfrökex

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

26 stycken
  • 1 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 3/4 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk lättströ eller sötströ
  • 1/2 tsk sötströ
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 155 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.
  3. Tillsätt vatten, rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla ett par minuter.
  4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Lägg det på en plåt och dra bort det översta bakplåtspapperet, strö över flingsalt. Skåra upp fyrkantiga kex med en vass kniv.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter, tills den torkat. Titta till bröden mot slutet.
  6. Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Låt kexen svalna och ta bort det från bakplåtspappret, bryt i bitar. Förvara i lufttät burk.