Logga in här

Solrosbullar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 stycken
  • 4 ägg
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 1/2 mandelmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl pofiber
  • 1/2 krossade linfrön
  • 1 msk havrekli
  • 1 tsk malen kardemumma

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
  3. Vispa äggen med elvisp 1-2 min tills de blir fluffiga. Tillsätt fiberhusk och vispa ihop snabbt, låt stå i 5 min och svälla.
  4. Blanda mandelmjöl, krossade linfrö, solrosfrön, pofiber, havrekli och kardemumma.
  5. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet.
  6. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  7. Klicka ut smeten i 6-8 högar på bakplåten och platta till om. Grädda i 10-12 min.
  8. Förvara brödet i kylen.