Logga in här

Solgul fisksoppa med torsk och lax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stjälkselleri
  • 0,5 g saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk skaldjursfond
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl vitt vin (t ex Drostdy Hof Chenin blanc)
  • 3 dl grädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 300 g fryst lax i bitar
  • 300 g fryst torsk i bitar
  • färsk dill
  • salt
  • surdegsbröd

Så här gör du

  1. Hetta upp smör i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök, skiva purjolök och selleri fint. Fräs mjukt i smöret på medelvärme. Tillsätt saffran och tomatpuré. Låt steka ytterligare några minuter.
  2. Slå på skaldjursfond, vatten och vin. Låt detta koka utan lock i cirka 5 minuter. Sänk värmen något och tillsätt grädde och 1 dl av créme fraîchen. Låt småkoka i 10 minuter.
  3. Ha i fisken och låt den bli genomvarm men inte koka sönder. Smaka av med salt och lite färsk dill.
  4. Toppa varje tallrik med en klick uppvispad crème fraîche och färska dillvippor. Servera med ett gott bröd till.