Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sockerkakstårtbotten

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

12 portion
  • 3 st Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 75 g Smör
  • 1.5 dl Mjölk
  • 4 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Salt

Så här gör du

  1. Klä en 20-24 cm springform med smort bakplåtspapper, både i botten och upp på sidorna. Tar ni en 20 cm form så gör remsorna på sidorna bredare så pappret går högre upp än kanten. Den här kakan blir hög och då får den plats att resa sig utan problem.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och pösigt i ca 5 min.
  3. Smält smöret och häll i mjölken så den blir ljummen. Häll ner i äggsmeten och sikta i resten av de torra ingredienserna. Vänd om smeten med stora luftiga tag så allt blandas och blir jämnt.
  4. Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 45-50 min. Om du trycker försiktigt på mitten av kakan så ska den studsa tillbaka, då är den klar. Eller stick ner en sticka i mitten och se att den kommer upp torr. Låt svalna i formen tills den är sval.
1 kommentar om "Sockerkakstårtbotten"