Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sockerkaka med vanilj och suckat

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer
  • 1 cocktailbär, 50 g
  • 1 suckat, 50 g
  • 2 kakfyllning, á 50 g
  • 1 malda mandlar, 50 g
  • 1/2 citron, skalet
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 stora ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bakpulver

Till servering

  • Röda cocktailbär
  • Eventuellt glass

Så här gör du

  1. Finhacka cocktailbären och blanda med suckat, kakfyllning, malda mandlar och det rivna citronskalet.
  2. Vispa smör och socker luftigt och fluffigt. Snitta vaniljstången och gröp ur de små fröna med en liten sked. Tillsätt till smörblandningen tillsammans med vaniljsockret. Rör ner äggen, ett i taget. Sikta ner mjöl, salt och bakpulver. Blanda väl. Vänd ner frukthacket och rör om.
  3. Smörj en avlång form. Klä botten med bakplåtspapper. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i 175 grader i cirka 1 1/2 timme. Lägg på ett folieark lite löst efter halva tiden. Låt kakan svalna av i formen i några minuter. Lyft ur den ur formen. Skär den i skivor och servera eventuellt med en kula glass. Garnera med några skivade cocktailbär.