Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sockerkaka med lavendel och vanilj!

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 kaka
  • 4 
ägg

  • 1,5 dl lavendelsocker
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform
  2. Vispa ägg, lavendelsocker, socker, vaniljpulver. Vispa ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt
  3. Blanda mjöl och bakpulver
  4. Smält smöret och ha i mjölken i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten.
  5. Fyll formen och grädda i 175 grader i 35-40 minuter. Känn efter om kakan är färdig redan efter 30 minuter, det är väldigt beroende på ugnen!
  6. Låt den stå några minuter innan den stjälps upp. Garnera efter smak, jag gjorde lite vanlig glasyr på florsocker och vatten, som jag färgade.