Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sockerkaka med hallon och choklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

Kaksmet

  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl kakmjöl med bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl blandade frysta bär, t ex hallon och blåbär
  • 75 g vit choklad, hackad

Glasyr

  • 2/3 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en liten kastrull. Ta kastrullen av värmen och blanda i mjölken.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör ner mjöl och vaniljpulver. Vänd ner bär och choklad försiktigt, bara så att det blandas.
  4. Häll smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda kakan ca 45 minuter eller tills den är klar, känn med provsticka.
  5. Låt kallna.
  6. Rör ihop ingredienserna till glasyren, tillsätt lite mera florsocker eller vatten för att glasyren ska ha en trögflytande konsistens. Ringla glasyren över kakan. Låt kallna.