Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sockerkaka med chokladkross och banan

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

1 kaka

Sockerkaka

  • 50 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,25 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 st små bananer
  • mörk choklad, krossad
  • 1,5 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa ägg och socker i en bunke. Rör ner smör och mjölk.
  4. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Häll blandningen i smeten och rör om.
  5. Häll smeten i en smord och bröad kakform. Sätt in i ugnen och efter 5 minuter strör du över bananen som skivats i centimetertjocka skivor. Toppa med chokladkrosset. Jag tycker om när det är ganska mycket choklad i. Men det är helt och hållet efter smak.
  6. Grädda i cirka 35 minuter. Ta ut, vänta 15 minuter och stjälp upp. Låt svalna.