Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sockerkaka bakad med mandelmjöl

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl lättströ eller sötströ
  • 4 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • smör och mandelmjöl till formen

Tillbehör

  • eventuellt lätt vispad grädde
  • eventuellt färska bär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en sockerkaksform med smör och bröa den med mandelmjöl.
  3. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
  4. Smält smöret i en kastrull, dra av från värmen och tillsätt grädden.
  5. Vispa upp lättströ eller sötströ och ägg fluffigt. Vispa ner smörblandningen, crème fraiche och de torra ingredienserna i äggvispet.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Ta ut kakan och låt den vila i 4-5 minuter i formen. Vänd sedan upp kakan på ett fat och låt den svalna under locket.