Logga in här

Sockerfri och glutenfri passionsfruktskaka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken
  • 2 st Ägg
  • 1-2 st mosad magen banan
  • 3 st Passionsfrukter
  • 1.5 msk Kokosolja
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 2 msk Chiafrön

Glasyr:

  • 3-4 msk Lätt crème fraiche

Garnering:

  • Hallon och blåbär
  • Finhackade valnötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180.
  2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
  3. Blanda ihop gaffelmosad banan och passionfrukter utan kärnorna och vänd ner i äggsmeten.
  4. Smält kokosolja i en kastrull eller i mikron och häll i äggen och vispa lite till.
  5. Blanda mandelmjöl, bakpulver och chia och vänd ner i äggblandningen och rör ihop till en smet.
  6. Häll smeten i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30-35 min.
  7. Ta ut och låt svalna helt.
  8. Bred crème fraiche över den kalla kakan. Toppa med blåbär, hallon och valnötter innan servering.