Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sockerdoppade vaniljsnurror

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

15 stycken
  • 1/2 sats vetedeg, se grundrecept

Fyllning

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker

Garnering

  • 3 msk smält smör
  • strösocker

Så här gör du

  1. Gör vetedegen enligt grundreceptet.
  2. Rör ihop smör, socker och vanilj.
  3. Utbakning. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en kaka, 45 x 30 centimeter. Bred på fyllningen. Vik degen dubbelt eller gör treslag: Vik den översta tredjedelen av kakan mot mitten. Vik sedan den undre delen över. Kavla ut degen lite lätt och skär i ca 2 centimeter breda remsor. Dra ut remsorna försiktigt. Tvinna remsorna och forma dem till snurror på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  4. Värm ugnen till 225 grader. Grädda snurrorna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler under bakduk. Pensla bullarna med smöret och dopa dem i sockret.