Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sockerbullar med philadelphiakräm & lemon curd


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

32 bullar

  • 50 g jäst för söta degar

  • 150 g margarin eller smör

  • 3 dl mjölk

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 1 ägg

  • 1 msk kardemumma

  • 12 dl vetemjöl, cirka
  • 2 dl lemon curd
, cirka

Philadelphiakräm:


  • 75 g Philadelphiaost

  • 75 g smör (här är det godast med smör)

  • 2 1/4 dl florsocker

  • 1 1/2 msk vaniljsocker


Pensling:


  • margarin eller smör

  • strösocker


Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm.
  2. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att den löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, ägg, kardemumma och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i två delar och kavla ut varje till en kvadrat som mäter cirka 30 x 30 centimeter.
  4. Dela degplattan i 16 jämnstora rutor.
  5. Blanda Philadelphiaost, smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Lägg en tesked av fyllningen mitt på varje ruta. Lägg en knapp tesked lemon curd ovanpå.
  6. Vik och nyp ihop kanterna, det är viktigt att kanterna sitter ihop ordentligt annars åker fyllningen ut. Lägg bullarna med skarven neråt på en bakpappersklädd plåt eller lägg dem i bullformar.
  7. Låt bullarna jäsa i cirka 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 8 minuter.
  8. Strax innan du ska servera bullarna, pensla dem med smält fett och doppa dem i socker.
2 kommentarer om "Sockerbullar med philadelphiakräm & lemon curd
"
  • Kristina Johansson
    Kristina Johansson

    Så här gör du finns inte på sockerbullar med philadelphiakräm o lemon curd

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Kristina Johansson

      Hej Kristina,
      Och tack för att du uppmärksammade oss på detta. Nu finns beskrivning också i receptet.
      Lycka till med bakningen!
      Med vänlig hälsning, Mitt kök-redaktionen