Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Soba bowl

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g bläckfisk
  • olja att steka i
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 knippen sobanudlar
  • 300 g shiitakesvamp
  • ½ rödlök
  • 2 salladslökar
  • 8 dl misobuljong
  • 150 g algsallad, finns att köpa i butik
  • 4 dl edamamebönor, hela med skal

Till garnering

  • koriander
  • thaibasilika
  • algchips

Så här gör du

  1. Skär bläckfisken i centimeterstora bitar. Koka bitarna i 5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och stek bläckfisken i olja tillsätt vitlök mot slutet. Salta och peppra.
  2. Koka sobanudlarna enligt förpackningen.
  3. Ansa och dela stora svampar på mitten, stek svampen i olja och salta lätt.
  4. Skiva rödlöken tunt. Strimla salladslöken.
  5. Koka upp buljongen.
  6. Servering: Fördela buljongen i portionsskålar. Lägg i bläckfisk, nudlar, shiitakesvamp, rödlök, salladslök, algsallad och edamambönor. Garnera med koriander, thaibasilika och algchips.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.