Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatischips med avokadodipp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 sötpotatisar
  • 5 dl rapsolja
  • salt

Avokadodip

  • 4 avokado
  • pressad saft av 1⁄2 citron
  • 1 ⁄2 dl majonnäs
  • 1 1 ⁄2 dl turkiskyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • chilipulver

Så här gör du

  1. Skala, kärna ur och mosa avokadon
  2. och blanda med pressad citron. Rör ihop avokadomoset med majonnäs, yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och chilipulver.
  3. Skrubba sötpotatisarna och skär dem mycket tunt, gärna i mandolin.
  4. Hetta upp oljan i en kastrull till 160 grader och fritera potatisskivorna gyllenbruna och frasiga, några i taget. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta försiktigt.
  5. Servera med avokadodipp.