Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snowball cookies

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Dessa små snöbollsliknande spröda kakor smälter i munnen. Doftar smör, vanilj och choklad. Mmmm…ljuvligt goda. Vill du inte ha choklad i kan du byta ut den mot hackade nötter av något slag, gott vilket som.

Ingredienser

30 st
  • 240 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6,25 dl vetemjöl
  • 2 dl chokladlinser eller hackade nötter
  • 2 dl florsocker att rulla kakorna i

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200º. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar.
  2. Vispa smör med florsocker och vanilj. Blanda i mjöl tills degen går ihop.
  3. Blanda i choklad knapparna. Om degen är för mjuk ställ den kall tills du kan hantera den.
  4. Gör runda bollar, ca 1 överfylld matsked. Lägg dem gläst på bakpaper. Jag vägde mina bollar och då fick jag ihop 32 stycken á 20-23 g.
  5. Grädda i mitten av ugnen för ca 7-10 minuter eller tills botten har blivit lite brun. Ta ut från ugnen och lått kakorna svalna någon minut, bara tills du kan hantera dem.
  6. Rulla bollarna i florsocker och låt dem kallna helt innan du ev rullar dem i mer florsocker. Förvara bollarna i en burk med lock i rumstemperatur. Håller sig väldigt länge...