Snoddas – kärleksmums

Foto: Ulf Svensson
Ingredienser
35 bitar
- 150 margarin eller smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk siktad kakao
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl mjölk
Glasyr
- 75 g margarin eller smör
- 1-2 msk kallt kaffe
- 1 msk siktad kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 1/2 dl florsocker
Garnering
- kokosflingor
Så här gör du
- Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm.
- Grädda kakan i 175 grader, ca 15 minuter. Låt kakan svalna.
- Smält matfettet till glasyren. Tillsätt övriga ingredienser. Rör om. Bred glasyren på kakan, strö på kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Du kanske även gillar
Populära recept